Aikakausmedia

Maksuton verkkokurssi: Tubekulttuurin perusteet

  • Miksi kasvattajan pitää tuntea YouTube-kulttuuria?
  • Miksi tubettajat ovat niin suosittuja, ja miten he vaikuttavat lasten ja nuorten arvoihin, asenteisiin ja kulutustottumuksiin?
  • Mitkä ovat YouTuben kiinnostavimmat ilmiöt?
  • Kenellä on vastuu siitä, millaista sisältöä alaikäiset näkevät YouTubessa?
  • Mitä hyötyä tubettamisesta on?

Jos kiinnostuit, tämä kurssi on juuri sinua varten!

Tubekulttuurin perusteet -kurssin tavoitteena on lisätä kasvattajien ymmärrystä YouTubesta ja antaa käytännön työkaluja siihen, miten tubettamista voi käsitellä mediakasvatuksessa oppitunneilla lasten ja nuorten kanssa. Maksuton verkkokurssi on suunnattu opettajille ja muille ammattikasvattajille.

Kurssin suoritettuasi tiedät:

  • mikä tubettajien seuraamisessa kiehtoo.
  • mitkä ovat YouTuben kiinnostavimmat ilmiöt ja suosituimmat videokonseptit.
  • miten tubettaja näkee roolinsa esikuvana ja millaisia motiiveja tubettamisen taustalla on.
  • millaisia taloudellisia intressejä tubettajilla voi olla ja millaista mainontaa videoilla esiintyy.
  • miten YouTubea voi hyödyntää mediakasvatuksessa.

Kurssin asiantuntijoina ovat Aikakausmedian mediakasvatusasiantuntija Piia Matikainen ja A-lehtien nuorten medioiden liiketoimintajohtaja Anni Lintula. Osa kurssin materiaalista pohjautuu Aikakausmedian ja A-lehtien julkaisemaan tutkimushankkeeseen Tubettajan valta ja vastuu (2018).

Kurssi on jaettu viiteen osaan. Jokaiseen osaan kuuluu videomuotoinen johdanto ja tehtäväpaketti, jonka voit tulostaa oppituntia varten. Lyhyet videojohdannot (2-15 min) on suunnattu opettajille, ja ne on tarkoitettu katsottavaksi ennen oppitunteja.

Ilmoittaudu kurssille

Ilmoittautumisen jälkeen pääset heti kurssisivulle. Lisäksi saat sähköpostiisi linkin, jota klikkaamalla voit palata kurssin sisältöihin milloin tahansa.

Usein kysytyt kysymykset

Kenelle kurssi on suunnattu?

Kurssi on suunnattu opettajille ja muille nuorten parissa työskenteleville ammattilaisille, jotka haluavat ymmärtää paremmin YouTubea ja tubettamista. Kurssin tehtävät on suunnattu pääasiassa yläkoululaisille ja toisen asteen opiskelijoille, mutta ne sopivat myös alakoulun yläluokille.

Kuinka pitkä kurssi on?

Kurssiin kuuluu viisi osaa, jotka koostuvat opettajille suunnatuista videojohdannoista ja oppitunneille vietävistä tehtäväpaketeista. Videojohdannot ovat kestoltaan noin 2–15 minuuttia. Kaikkiin osioihin kuuluu tulostettava tehtäväpaketti, jota voit hyödyntää oppitunnilla.

Kuka on suunnitellut kurssin?

Kurssin ovat suunnitelleet yhteistyössä Aikakausmedia ja A-lehdet. Kurssin asiantuntijoina ovat Aikakausmedian mediakasvatusasiantuntija Piia Matikainen ja A-lehtien nuorten medioiden liiketoimintajohtaja Anni Lintula. Osa kurssin materiaalista pohjautuu Aikakausmedian ja A-lehtien toteuttamaan tutkimukseen Tubettajan valta ja vastuu 2018.

Milloin voin suorittaa kurssin?

Kurssi on avoin itseopiskelukurssi, jonka voit suorittaa omassa aikataulussasi. Kurssi on tarjolla toistaiseksi.

Mitä välineitä tarvitsen oppitunnille?

Tehtävät voi suorittaa ryhmissä, joten riittää, että jokaisella ryhmällä on käytössään älypuhelin. Oppilaiden omien puhelinten käyttö on suotavaa, sillä osa tehtävistä liittyy omiin YouTuben käyttötottumuksiin.